ТМ «Миргородська» — це природна мінеральна вода. Вона додає життєвих сил, відкриваючи «друге дихання». Це відбувається завдяки набору мінералів Миргородського родовища.

 

Видобувається з широко відомого Миргородського родовища мінеральних вод. Розливається вона безпосередньо на місці видобутку у відповідності з міжнародними нормами розливу природних мінеральних вод, що забезпечує повне збереження всіх її природних властивостей.

Миргородське родовище

Миргородська – це природна мінеральна вода, що видобувається з широко відомого Миргородського родовища.
 
Підземне Миргородське родовище сформувалося багато століть тому. Близько 130 млн років тому в результаті активних тектонічних процесів земної кори утворювались величезні куполи мінеральних солей. Вода, яка циркулювала в цьому водоносному горизонті, омиває штоки мінеральних солей. Збагачуючись мікроелементами протягом сторіч, вона набувала специфічних властивостей. В результаті такої титанічної праці природа створила унікальну мінеральну воду Миргородського родовища. Такі «сховища» цілющої води на нашій планеті зустрічаються досить рідко. Тому їх унікальні дари використовуються дуже дбайливо.
 
Класична «Миргородська» - не єдине багатство Миргородського родовища. Останнім часом гідрогеологи активно досліджували миргородські надра і відкрили свердловину з іншого водоносного горизонту. Вода в ньому суттєво відрізняється від класичної «Миргородської». Завдяки меншому рівню мінералізації нова вода має м’який нейтральний смак і прекрасно тамує спрагу – тому її назвали «Миргородська Лагідна». Це столова вода, тому пити її можна щодня і без обмежень.
 
Вода з нової свердловини видобувається з того ж Миргородського родовища, що й «Миргородська». Але шари, в яких вона залягає, розташовані вище, ближче до поверхні землі. Якщо вік водоносного горизонту «Миргородської» - 90 млн років, то «Миргородська Лагідна» набагато молодша – її мінеральний склад сформувався «лише» 24 млн років тому.
 
Оскільки новий водоносний горизонт знаходиться ближче до поверхні землі, його забезпечення водою відбувається за рахунок проникнення атмосферних опадів. Але доки дощова вода досягне глибини 75 м через кілька шарів різних порід (суглинки, піски, глина тощо), проходить близько 1100 років. Тож сьогодні зі свердловини видобувається вода, яка почала фільтруватися ще до Хрещення Русі.